tisdag 12 mars 2013

En exakt likadan upplevelse..

Men det är inte jag som skrivit den. jag hittade den å sidan "Terapisnack"..

"En viss grad av narcissism anses sedan länge vara en förutsättning för en sund och hälsosam självbild
Man behöver vara i stånd att älska sig själv för att kunna älska andra. För personer med narcissistisk lagd personlighetsstörning har dock de här dragen blivit helt dominerande och skapar istället stora problem, inte minst i relation till andra.
Jag är en kille på 39 år och dessa är mina erfarenheter att ha varit i en nära relation,
med en narcissist eller en person med någon form av personlighetsstörning.
Jag vill inte ta på mig någon offerkofta här utan enbart dela av mina erfarenheter.
Hur Kan man hantera samt relatera till allt detta?
Mitt svar idag är att…
Vill du leva ditt liv i ständiga manipulationer, svängar hit och dit!
Krig och Kaos, Illagöranden och skadegörande.
Känslomässig kyla, avvisande av alla dina behov och önskningar? Förakt och hat?
Näää!!! Men vem fan vill det?
Livet kan förlora all mening då man utarmas på precis allting. Men eftersom man inte vet vad det innebär att möta, en narcissistisk personlighetsstörd individ så tar tid att inse vad det handlar om! Och det tar tid att ta sig ut ur greppet som sådana här individer skapar när dom utsett ett lämpligt offer att bolla med.
Det är tufft och det är ett stenhårt arbete att ta sig ut ur relationen samt släppa allt hopp om förändring, och inse att den du trodde var din kärlekspartner, är numera din största fiende som faktiskt vill dig illa och gör dig illa!
Det är tufft att inse att vad du än ger, satsar, visar och försöker med så kan ingenting lyckas!
Jag kan inte göra upp om något i relationen eller avsluta någonting av relationen,
som är och har varit gemensamt, värdigt, mänskligt eller ömsesidigt. Makt är allt hos den personlighetsstörde individen,,, Eftersom slugheten, kallsintheten och beräknande en makt position för denne. Likaså psykiskt misshandlande, missbruk av alla känslor om kärlek, medmänskligheten, empatin och engagemanget kan ge, och makt och härska är vad personen är efter för att utnyttja sitt offer.
Man blir ett objekt!!!
Ett objekt att misshandla. Misshandlandet täcker alla dennes behov, drifter, samt projiceringar. Misshandeln behövs av den störde i sitt liv för att må bättre själv som individ. Jag är ett objekt som kan användas eller förbrukas klart för en längre eller kortare tid!
Misshandeln kan röra sig mest om psykisk misshandel men också med inslag av fysisk misshandel eller om hot om fysisk misshandel. Vanligt förekommande är… Sexuellt avvisande, kränkningar emot mig som partner om min person mina lustar och behov eller attraktion för personen i fråga ger utryck för i form av anklaganden av olika slag, otroheter, kränkningar av min personlighet, sårbarheter, ålder, bakgrund, familjesituation, föräldraskap med mera med mera. Listan kan göras oändlig av den psykiska plågandet, som den här sjuka individen ständigt utsätter sitt offer eller partner för.
I början av relationen, är allt slugt dolt bakom den förförande inledningen Om " Stor Kärlek " Själsfränder " Passion och attraktion. Gemensamma intressen och värderingar. Men successivt visar det sig att ingenting handlar om kärlek. Det finns ingen kärlek hos den man trodde var ens kärlekspartner.
Och om man blir kritiserad i allt man upplever och ser! Lyckas man kritisera eller ifrågasätta tillbaka! Så måste den stördes objekt kastas ut handgripligen, eller verbalt ur den stördes härskarrike. För där finns det ingen nåd eller kärlek för personen som missbrukats av en narcissist. Därför att makten och kontrollen måste hållas intakt hos den som är störd, och gärna med dödlig utgång för objektet eller psykisk och fysisk kollaps för offret som den sjuke ständigt manipulerar, kränker, misshandlar, missbrukar
och metodiskt utsatter för ett målmedvetet maktspel och krigande. Att ifrågasätta eller kritisera är jämförbart med döden. Detta är helt ohanterbart och utan chans till utveckling för den som befinner eller befunnit sig i en sådan relation.
Är du förälder till egna eller gemensamma barn? Så spelar det ingen roll! För hatet och skadegörande mot partnern kan få den störde att gå hur långt som helst utan den minsta hänsyn till barnen eller om jag är förälder och kan eller går under av dennes handlingar!
Som partner kan man aldrig vinna ett krig mot en som har diagnosen narcissistiskt personlighetsstörning. Eftersom det handlar om ett perverst våld, som den störde utför mot den som älskar denne. En våld som är baserad på lögner manipulationer, psykiskt terror skadegörande som kan relateras till maktmissbrukande och sjukt misshandel av allt som ingår i en kärleksrelation. Såsom intimiteten, ömsesidigheten, solidariteten, sexualiteten, ömheten, passionen, livskraften, empatin, eller förmågan till njutning. I stort sätt allt det som jag har förmågan till att erbjuda! Och därför sågs som ett lätt byte av den personlighetsstörde individen för att förvandlas till ett speglings- objekt. Et objekt att livnära den stördes avundsjuka, hatiska, kalla, tomma sadistiska sidor efterso den sjuke saknar dessa sidor hos sig själv, och behöver en för att fylla upp, sitt tomma kalla inre och boosta sin självkänsla.
Hur kunde jag vara så blind att jag inte såg detta då?
Misstaget om sann kärlek sker oftast i den förföriska inledningsfasen till relationen därför att personer med personlighetsstörning är otroligt charmig och gör allt för att dölja sina lömska sidor för omvärlden. Personen mår oftast också dåligt, och spelar sårbar, och söker tillfrisknande av karismatiska offer med hjälp av kärleken.
Vilket enbart är en lögn som visar sig senare i relationen. Däremellan sker ett slugt förföriskt spel för att få tillgång till offrets, empati, omsorg, kärlek och bekräftelse så att den personlighetsstörde kan mätta sitt ego. Detta bildar senare i relationen ett med-beroende av offret som den personlighetsstörde individen är väl medveten om.
Därefter ser den personlighetsstörde att partnern/objektet som missbrukad om den inte är eller blir mottaglig för mera maktspel.
Helt ohanterbart, för den som försöker komma nära och för den som gått in i en relation i tron om att den handlade om kärlek och försöker få den att fungera. En personlighetsstörd narcissist släpper aldrig in någon nära inpå sitt eget liv eller ger gemenskap. Därför att det dominerande draget hos en sådan person är en uppblåst självbild, där personen uppfattar sig själv som storartad. Av den orsaken är gemenskapen och ömsesidighet i en relation omöjligt att uppnå.
Istället så sker det ett krig och förgörande på alla plan emot den,
som befinner sig i det sjuka greppet om den personlighetsstörde individen.
Och när offret har använts klart i kriget emot kärleken, och blivit
dränerad på närhet, empati och gemenskap. Gör offret allt för att kunna lyckas, nå fram till den attraktionen gemenskapen och att få den kärlek tillbaka som man blev grundlurad i att relationen gick ut på.Men då är med- beroendet är ett faktum.
Insikten uppenbarar sig mycket senare att det finns bara kyla förakt och hat, för kärleken och den man är. Man börjar reagera, agera och protestera och försöker säga visa ge allt in i det sista. Men avvisas brutalt och iskallt som alltid. Men nu helt utan den spelande attraherade sökande och välvillja till en " kärleksrelation " som fanns i början blir att en sådan separations - process läggs åt sidan då den existerar inte för en personlighetsstörd individ!
All självrannsakan, skuld, skam, bearbetnings smärta, sorg, misslyckandekänslor, ensamhet och övergivenhet, projiceras, i stället på partnern som för nuvarande används! Och det är enbart flykten och frihetskänslan, som gäller för den störde, och som styr, i dennes inställning till separationen. Kicken den får av att kunna utöva makt i ett krig mot kärleken och dess objekt.
För en personlighetsstörd narcissist är utgången given ifrån start,
att missbruka / misshandla sitt objekt för att sedan dumpa vid lämpligt tillfälle.
Under relationens gång söks nya objekt konstant och otroheterna är säkert oräkneliga. Man förstår inte vem man mötte, förrän i det stora kris - arbetet efteråt och tillfrisknande processen, som man går igenom om man orkar och har överlevt det perversa våldet.
Och om man tagit sig ut ur det sjuka greppet och den störde har bestämt sig för att man inte längre duger som rätt speglingsobjekt. Så arrangeras slutet målmedvetet, och gärna med ett nytt objekt på gång i bakgrunden. Eller ett mycket medvetet uppvisande, av att ett nytt objekt finns, och troligen funnits hela tiden, som ett hemligt ess i rockärmen.
En personlighetsstörd individ är inkapabel till en verklig relation, baserad på intimitet, solidaritet, vänskap och ömsesidig kärlek attraktion och respekt inför varandra.
En personlighetsstörd individ härskar söndrar krossar och förgör i stället, allt fint och mänskligt som ingår i en kärleksrelation. Krossar och förgör de egenskaper potential och förmågor, till kärlek intimitet och livskraft, som offret har och blev utvald för att vara. Allt som den personlighetsstörd narcissist saknar och vill ha tar han eller hon och sedan förgör det helt utan självrannsakan, skuld eller empati eller försök till gottgörelse.
Det är objekten som får göra det stora arbetet att läka den personlighetsstörda individen för att boosta dennes självkänsla.
Jag tror inte att någon som befunnit sig i en sund relation, skulle kunna säga att den personen man har som partner inte kan utvecklas eller ge och få kärlek. Kunna glädjas åt samhörigheten relationen ger, njuta av livet gemensamt och växa och utvecklas som människa.
I den sunda relationen kan partnern få rätt, man kan känna sig värdefull, samt älskad för den man är utan kritik och premisser för kärleken.
Sunda förhållanden utvecklas och båda parterna växer av relationen!
Och jag hoppas att våra gemensama barn aldrig blir utsatta för det hänsynslösa och perversa psykisa terrorn någonsin!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar